TÄNKVÄRDA ORD

Utomjordingar

Din mamma är inte din mamma. Din pappa är inte din pappa. Dina syskon är inte dina syskon. Din mamma, pappa, och syskon är Utomjordingar, dvs Du är en Hybrid.

 Den onda tungan

På hebreiska är ”lashon hara” motsvarigheten till vårt ord för skvaller. Det betyder bostavligt talat ”den onda tungan”, och innefattar allt som innebär att ljuga eller avslöja negativa sanningar om någon.

Judiska tänkare har utvidgat begreppet till att även inrymma sånt som vi inte kanske skulle tänka på som skvaller. Sarkastiska kommentarer eller ett nedlåtande skratt  kan då kallas för ”dammet från lashon hara”.

Olika rabbiner har också påpekat att skvaller är närmare besläktat med mord än med stöld. En rånare kan ångra sig och lämna tillbaka det som är stulet, men mördaren liksom den som skvallrar kan aldrig göra skadan ogjord.

 

Petrus ger ett råd angående vårt tal i Första Petrusbrevet. Han citerar där ett avsnitt från Psaltaren:

” Den som älskar livet och vill ha goda dagar, han skall avhålla sin tunga från det som är ont och sina läppar från svekfulla ord”

 1 Pet 3:10

 Andlig avundsjuka

Det som händer när människor på hög andlig nivå spårar ur är samma sak som när vi av misstag kör ut vår bil i vägrenens grus. Hjulen på bilen plogar upp oskyldigt grus, dvs människor som inte kommit så långt eller själva spårat ur lite. Nu tror de på storheten hos bilen och dess förare som det sanna och rättavägen, deras egen frälsning.

Det är vid en sådan här urspårning som rykten och skitsnack ofta börjar spridas av bilens förare. Snack om andra som påstås ha kört om eller på, deras egen bil uppe på deras livs väg. Att ett intrång skett på deras egen väg. En del kan även lögnaktigt påstå sig ha blivit prejade och påkörda av just dig. Även fast du inte gjort något.

Dessa skeenden är normala. Om ryktena rör dig så låt ryktena runga. Bry dig inte, gå stark vidare. Plocka aldrig upp eller hjälp gruset, för du skall ju vara kvar på din egen väg. Låt den dikeskörda föraren vara, även om vi i verkliga livet och på vanliga vägar alltid är ytterst hjälpsamma. Men på denna andliga väg genom livet är det alltså inte så.

Däremot kan naturligtvis alltid goda råd försöka ges, även om personen inte alltid vill lyssna. I så fall har du ju i alla fall försökt göra det du kan. Och det känns ju alltid bra. Alla har sina egna vägar och vi skall inte störa skeendena. Låt dig inte heller lockas ut i gruset av skvaller, typ faller en så faller alla. Falleri Falerra!.

Det som är viktigt i andlighet är det som kan göra någon skillnad... En massa tjusiga ord om andlighet är väl bra, men vad gör dessa...? Man kan inte heller tävla i andlighet... Ingen är bäst... Alla är bäst... Ingen är fullärd... Ingen bär den totala kunskapen eller sanningen.

Alla bär dessa tillsammans, och endast genom samarbete kan man se de större sanningarna bakom kulissen.

Det som verkligen hindrar människan är språkförbistringar, att man inte inser att man talar om en och samma sak, och att man faktiskt bara använder olika ord från land till land.Och vad vi än gör så ser vi bara kulisserna på verklighetens scen..., som man säger i Värld Fem. (dimension)

  Motsatsförhållande

  1. Ödmjukhet - högmod
  2. Generositet - girighet
  3. Kyskhet - vällust
  4. Medmänsklighet - avund
  5. Avhållsamhet - frosseri
  6. Tålamod - vrede
  7. Flit - lättja

 Favoritcitat

"De som går i andras fotspår kommer aldrig främst" -Francois Truffaut
"He how lives by the sword, dies by the sword" -Jesus
" Some of the biggest men in the United States in the field of commerce and manufacture, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they better not speak above their breath when they speak in condemnation of it. " - Woodrow Wilson in 1913

Välkommen till www.mediumufo.n.nu

Det var bättre förr...
...om inte lite roligare.

tarotkort.jpg

Tungan har inga tänder men bits ändå (Ordspråk från Guyana)!

Lemmy Kilmister, 1945-2015. “Born to lose, lived to win”

Draken dör nämligen så fort Du tittar på den. Så fort du vågar se. Din blick är hans Kryptonit!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)